Премиерата ще бъде на 26 септември в София   Със своите мемоари

...
Премиерата ще бъде на 26 септември в София
 
Със своите мемоари
Коментари Харесай

Иван Костов разкрива как изглежда „Политиката отвътре“ в нов...

Премиерата ще бъде на 26 септември в София

 

Със своите записки „ Свидетелства за прехода 1989-1999 година “ Иван Костов стартира да приказва за сложния път за модернизирането и европеизирането на България. Три години по-късно продължава описа си за българския преход като разкрива на читателя по какъв начин наподобява „ Политиката от вътрешната страна “.

В новата си книга създателят изяснява на наличен език, за какво преходът у нас не приключи с установяването на господство на закона. Търси аргументите за общото отчаяние. Прави своя разбор на моторите на прехода и на силите, които към момента съумяват да се опълчват на опитите за демократизация на страната.

Иван Костов се базира на образци от своя опит за верни политически решения, въвели България измежду свободните и развити страни, само че и за тези неточности и провали, поради които страната ни да остава в плен на мафията.

Изданието ще се появи на пазара на 26 септември 2022 година, когато от 18:30 ч. в Зала 3 на Национален замък на културата (пл. „ България “ 1, София) по време на формалната премиера на изданието проф. Веселин Методиев ще показа своя прочит на изданието. Входът е свободен.



 „ Политиката от вътрешната страна “ не е единствено учебник по политика, това издание е и учебник по политическо достолепие. 

„ Политиците у нас не схващат значимото, че демокрацията и пазарната стопанска система са органично цяло – едното не може да замести другото. Няма народна власт без пазарна стопанска система и назад, без народна власт стопанската система става джунгла, в която господстват монополи и престъпност. ”, написа в книгата Иван Костов.

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР